Loading

Tarih: 10 Temmuz 2025, Perşembe
Saat: 17.30-19.30
Yer: alaçatı/DENEYİM NOKTASI 
Eğitmen: Çağrı Çiğdem (Özgeçmiş)
Ekmek Ustası, Gıda Aktivisti, BreadLab Kurucusu

İçerik:
“Ekmekle Yazılan Uygarlık: Göbeklitepe’den Çeşme’ye” başlıklı bu özel atölyede, ekmeğin tarihsel, kültürel ve bilimsel yolculuğunu keşfedeceğiz. Göbeklitepe’den başlayarak Anadolu’nun kadim tahıl kültürlerine uzanan bu anlatı, ekmeğin insanlık tarihinde nasıl bir sosyal ve ritüel bağ kurduğunu ele alıyor. Kadının ekmekle kurduğu bağdan, ekşi mayanın fermantasyon mucizesine, tarihsel ritüellerden günümüz Çeşme’sindeki sürdürülebilir üretim modellerine kadar zengin bir içerik sunuyoruz. Katılımcılar, hem ekmekle ilgili derin bilgi edinecek hem de bölgesel gastronomiye katkı sağlayan uygulamalarla tanışacak.

Tadım: Foccacia, ciabatta, karakılçık ekmeği, ekşi mayalı grissini 

(Çeşme Belediyesi'nin karakılçık buğdayından çimlendirilmiştir.)

Ücret: 450 TL
Hesap Bilgileri: İzmir Ticaret Borsası Eğitim, 
Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı BORSAV İktisadi İşletmesi
HALKBANK IBAN TR310001200942500012000010
Açıklama: Eğitim Ödemesi
Faturalandırma: Eğitim hizmeti karşılığında 
İktisadi İşletmemiz tarafından fatura kesilecektir.
Kayıt: [email protected]