Çağrı Çiğdem Ekmek Ustası, Gıda Aktivisti, BreadLab Kurucusu

İstanbul Üniversitesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri bölümünden mezun olan Çağrı Çiğdem, Dokuz Eylül Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Akademik hayatına Anadolu’nun ana tanrıça kültlerini inceleyerek başlayan Çiğdem, doktora araştırmaları için gittiği Avrupa’da ekmeğin tarihsel ve kültürel derinliğine duyduğu ilgiyi keşfetti. Bu dönüşümle birlikte fırıncılığı bir zanaat olmanın ötesinde, tarihsel bir anlatı biçimi olarak ele almaya başladı.
10 yılı aşkın süredir ekmek üretiminin içinde yer alan Çiğdem, bugün Çeşme’de kurduğu BreadLab’de ekşi mayalı ekmekleri ve brioche çeşitlerini dünya standartlarında üretirken, bölge gastronomisine katkı sunmayı amaçlıyor. Yerel işletmelere ürün ve know-how desteği sağlayarak, sektörde çalışan şefler ve işletmecilerle güçlü bağlar kuruyor; aynı zamanda tarımsal üreticiler ve kamu kurumlarıyla da iç içe çalışarak sürdürülebilir bir gıda ekosistemi için çaba gösteriyor.
Bugün, Çeşme’de kurduğu BreadLab'de ekşi mayalı ekmek üretimini yerel tahıllar ve kadim fermantasyon teknikleriyle harmanlayarak sürdürüyor. Bilimsel yaklaşımı ve kültürel derinliğiyle; ekmeği sadece bir besin değil, bir hafıza alanı olarak yorumluyor.