Turgay BUCAK

İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. 2000 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y. O’dan mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı’nda 2007 yılında yüksek lisansını, 2012 yılında ise doktorasını tamamladı. Mart 2018’de Turizm Doçenti ünvanını aldı. Yaklaşık 10 yıl turizm sektöründe (İstanbul Polat Rönesans Otel, İzmir Hilton Otel, Crowne Plaza Otel…) ara ve üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Sektörden İzmir BTA Catering Service yiyecek ve içecek müdürü iken ayrıldı. Şu anda İzmir Aşçılar Derneği Başkanlığı  görevini yürütmektedir. ISO 2200 GGYS Baş Denetçiliği yapmaktadır. 2008 yılında başladığı akademisyenlik hayatına, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi, Konaklama İşletmeciliği bölümünde ve halen de Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü GMS ABD başkanıdır. İdari görev olarak; Yüksek Okul Müdür Yrd., Dekan Yrd. ve Yüksekokul Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Eko-Gastronomi Dergisi Yönetim Editörlüğü görevi bulunmaktadır. İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılında “Turizm Eğitimcisi Ödülü”ne layık görülen Bucak, yurtdışındaki Türk restoran işletmeciliğini ve Michelin Yıldızlı Restoranları araştırmak amacıyla 3 ay Londra’da bulunmuştur. Turgay Bucak’ın; turizm, yiyecek-içecek ve gastronomi alanlarında ulusal ve uluslararası birçok yayını bulunmaktadır.